Menu
Kajsa Balto under en tidligere konsert. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kulturministeren om første samiske julekonsert i Operaen: – Et historisk øyeblikk

Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) har meldt sin ankomst til den første samiske julekonserten som går av stabelen i Operaen, med Kajsa Balto.

Av NTB | 24.10.2024 12:49:18

Religion og livssyn: – Det er et historisk øyeblikk når det for første gang skal arrangeres en samisk julekonsert i Operaen, sier Lubna Jaffery, som gleder seg til å være gjest og høre Kajsa Balto og Kringkastingsorkesteret.

Konserten, som finner sted søndag 1. desember, vil spilles inn av NRK og vises som del av KORKs julekonserter i desember.

– Julaften kom tidlig i år, sier Kajsa Balto om at konserten vil tatt opp av NRK. Hun tar med seg både samiske gjester som Georg Buljo, joikeren Sara Marielle Gaup Beaska og Jakop Janssøn, som produserte Baltos 2021-juleplate, og Pål Moddi Lue.

De samiske kunstnerne Britta Marakatt-Labba og Ulrika Tapio Blind skal bidra på sceneshowets visuelle side, mens det før konserten blir samisk julemarked i lobbyen på Operaen.

– Jeg har et håp om at den første samiske julekonserten i Operaen kan resultere i noe positivt for fremtiden, ikke bare akkurat for denne kvelden. At samiske perspektiver kan bli mer vanlig å inkludere i alle sammenhenger. Det vil bety mye for å styrke forståelsen og samholdet mellom folk, tror Kajsa Balto.

(©NTB)

Flere nyheter: