Menu
Etter den svært kronglete innføringen av journalsystemet i 2022 i Trøndelag, bestilte helseforetaket selv i 2023 en ekstern gransking av Helseplattformen. Her St. Olavs hospital, Universitetssykehuset i Trondheim. Dronefoto Foto: Gorm Kallestad / NTB

Helse Midt-Norge tar selvkritikk for innføringen og styringen av Helseplattformen

Riksrevisjonen gir sin sterkeste form for kritikk mot innføringen av Helseplattformen i Midt-Norge. Helse Midt-Norge er enig i mye av kritikken.

Av NTB | 24.10.2024 11:19:08

Medisin og helse: – Vi erkjenner at det har vært betydelige svakheter med innføringen av Helseplattformen i Midt-Norge. Vi tar til oss at Riksrevisjonen har konkludert med at planlegging, organisering og den regionale styringen av prosjektet har vært sterkt kritikkverdig, sier administrerende direktør Jan Frich i Helse Midt-Norge i en pressemelding.

Etter den svært kronglete innføringen av journalsystemet i 2022 i Trøndelag, bestilte helseforetaket selv i 2023 en ekstern gransking av Helseplattformen. Rapporten pekte på mange av de samme problemene som Riksrevisjonen.

– Vår eksterne granskingsrapport kom med en rekke anbefalinger som vi har tatt tak i. Vi arbeider fremdeles med å gjøre systemet bedre, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge RHF.

Direktør Jan Frich peker på at det må være kortere vei mellom brukerne og de som arbeider med å forbedre systemet.

– Vi skal sikre en sterkere og mer tydelig styring av IKT-området, sier administrerende direktør Jan Frich.

Flere nyheter: