Menu
Ståle Solbakkens Norge går ned én plass på den siste Fifa-rankingen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Norge faller én plass på Fifa-rankingen – tatt igjen av Hellas

Ståle Solbakkens norske landslag detter ned til 48.-plass på den siste oppdateringen av Fifa-rankingen.

Av NTB | 24.10.2024 10:09:11

Sport: Etter 3-0-seieren over Slovenia og 1-5-tapet mot Østerrike i nasjonsligaen i oktober, blir Norge forbigått av Hellas.

Grekerne gjør det største bykset blant de 50 beste nasjonene etter den overraskende 2-1-seieren over England 10. oktober. Hellas klatrer seks plasser og er oppe på 42.-plass.

Norges 48.-plass er landslagets nest dårligste notering på rankingen siden Ståle Solbakken overtok som landslagssjef i desember 2020. I juli endte Norge med sin dårligste ranking på fem år med 50.-plass.

Det er ingen store endringer i toppen av Fifa-rankingen, som toppes av Argentina, foran Frankrike og Spania. England ligger stadig på fjerdeplass, til tross for tapet mot Hellas.

I november venter de to siste kampene i Norges gruppe i nasjonsligaen for Ståle Solbakkens menn. Det norske fotballandslaget spiller borte mot Slovenia 14. november og hjemme mot Kasakhstan 17. november.

13. desember trekkes VM-kvalifiseringsgruppene i Europa. Seedingen i trekningen tar utgangspunkt i Fifa-rankingen i november.

(©NTB)

Flere nyheter: