Menu
Gravejournalisten Mech Dara fra Kambodsja ble torsdag løslatt mot kausjon etter å ha beklaget for en innlegg han postet i sosiale medier som myndighetene mente var falskt og provoserende. Bildet er tatt torsdag idet han er på vei bort fra fengselet i Kandal-provinsen. Foto: Heng Sinith / AP / NTB

Journalist i Kambodsja løslatt mot kausjon etter å ha beklaget «provoserende» innlegg

Den kambodsjanske journalisten Mech Dara ble torsdag løslatt mot kausjon, dagen etter at en video der han beklaget til myndighetene ble publisert.

Av NTB | 24.10.2024 09:49:17

Kriminalitet og rettsvesen: Den prisvinnende gravejournalisten ble anklaget for å ha oppfordret til sosial uro, der bakgrunnen var et innlegg han publiserte i sosiale medier om et steinbrudd i et hellig fjell.

En domstol i hovedstaden Phnom Penh mente innlegget var provoserende og inneholdt falske påstander.

Han ble pågrepet 1. oktober og risikerer to år i fengsel. Pågripelsen har vakt reaksjoner fra menneskerettsgrupper og amerikanske myndigheter.

Daras forsvarer, advokat Duch Piseth, bekreftet torsdag et klienten er løslatt.

Det skjer etter at Kambodsjas informasjonsminister onsdag delte en video av Dara iført fengselsklær der han beklaget. Et håndskrevet brev ble også publisert, som ifølge informasjonsministeren var skrevet av Dara selv.

– I innlegget jeg delte, la jeg fram falsk informasjon som har påvirket ryktet til ledere og landet. Jeg beklager inderlig for feilene mine og lover å slutte å dele slikt skadende innhold, sa Dara i videoen.

Dara ble i fjor hyllet av USAs utenriksminister Antony Blinken for det journalistiske arbeidet sitt med å avsløre svindel og menneskehandel i Kambodsja.

(©NTB)

Flere nyheter: