LIVESENTER
Menu
Arkivbilde fra 2005 av Per Vålnes som har vært savnet fra sitt hjem i Balsfjord siden 1. desember 2011. Foto: Sigmund Krøvel-Velle / NTB

Politiet innrømmer tabbe i Vålnes-saken

Politiet beklager nå til familien for måten de etterforsket forsvinningen til Per Vålnes i 2011, men har ikke gitt opp å løse saken.

Av NTB | 24.10.2024 08:49:10

Kriminalitet og rettsvesen: Per Vålnes ble meldt savnet fire dager etter at han holdt 50-årslag i Balsfjord i Troms 26. november 2011. Saken ble først etterforsket som en forsvinning, deretter som drap.

– Dersom saken hadde skjedd i dag, så tenker jeg at vi hadde løst den på en annen måte, sier seksjonsleder på etterforskningsavdelingen i Midt-Troms, Katrine Grimnes, til NRK.

Politiet har fått kritikk fra familien til Vålnes for måten de håndterte saken da han ble meldt savnet og etterlyst i 2011.

Noe av kritikken fra familien skyldtes at det i 2011 tok det flere måneder fra Vålnes ble meldt savnet til politiet kom hjem til familien og gjennomførte ransaking.

Om man vil kalle det en tabbe … Det kan jeg godt være med på. Jeg har ikke noen grunn for å prøve å late som at det ikke var en ting vi skulle ha gjort på en annen måten, sier Grimnes til kanalen.

Ifølge henne er det største læringspunktet fra Vålnes-saken at de skulle vært mer åpen til alle hypoteser fra dag én når en person har blitt borte.

Vålnes tidligere samboer og hennes ektemann var blant tre personer som har vært siktet i saken, og som lenge satt varetektsfengslet, men som senere ble løslatt.

(©NTB)

Flere nyheter: