Menu
Mange uttrykk i kontorlandskap skaper irritasjon hos medlemmene av den danske fagforeningen Djøf. Foto: Vidar Ruud / NTB

Dansk fagblad kåret den mest irriterende floskelen på kontoret

I sommer har medlemsbladet til den danske fagforeningen Djøf spurt leserne hva de mener er de mest irriterende uttrykkene på kontoret.

Av NTB | 24.10.2024 08:19:17

Kultur og underholdning: På toppen av lista finner man «Jeg hører hva du sier,» som hele 14 prosent av Dansk Jurist- og Økonomforbund (i dagligtale Djøf) synes er det mest irriterende uttrykket.

Uttrykket lå på andreplass sist Djøfbladet spurte sine lesere om temaet i 2022. Den gangen var det «reise» som toppet lista, et uttrykk også mange norske kontorister har hørt de siste årene.

Resten av toppen utgjøres av «spille hverandre gode», «se inn på» og «onboarding». Blant de nye uttrykkene på listen er «jeg føler at», «det kan noe», «nysgjerrig på», «robust» og «synergi». Til sammen kom 400 forslag inn til bladet, og 19 av disse ble sendt ut til avstemning. 3787 lesere valgte å stemme.

– Jeg tror vi alle sammen kan bruke det litt som en sjekkliste. Hvis man selv bruker noen av uttrykkene burde man kanskje tenke over om man kan finne mer presise uttrykk som ikke vekker like mye kvalme hos mottakeren, sier Djøf-leder Sara Vergo.

(©NTB)

Flere nyheter: