Menu
Liam Neeson har på ny varslet at han vil slutte med actionfilmer. Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB

Liam Neeson i ny Moland-film, vil pensjonere seg fra actionfilmer: – Det må stoppe

Etter mer enn et tiår med actionfilmer som varemerke, sier Liam Neeson at han tror han er i ferd med å bli for gammel for sjangeren.

Av NTB | 24.10.2024 07:49:17

Kultur og underholdning: Men først blir han å se i en ny actionfilm der Hans Petter Moland er regissør.

– Jeg er 72 år, det må stoppe en eller annen gang, sier Neeson, som fremdeles gjør sine egne slåsskampscener, men må overlate de mer innviklede actionscenene til sin faste stuntmann Mark Vanselow.

– Du klarer ikke lure publikum. Jeg vil ikke at Mark skal kjempe kampscenene mine, sier Neeson, som i et intervju med People vurderer å sette strek en gang i 2025.

Med hevndramaet «Taken» fant han sitt nye kall som actionstjerne – noe som ga større gjenklang hos seerne enn noe han hadde gjort tidligere.

– Det virket som om den traff noe i den psykiske nerven til kinopublikum, tror Liam Neeson, som holdt seg i sjangeren og siden har spilt i mer enn et dusin actionfilmer.

Moland, som hadde regi på Neeson i den amerikanske utgaven av sin 2014-film «Kraftidioten», kalt «Cold Pursuit» (2019), sier den irsk-amerikanske skuespilleren tilfører en menneskelighet til actionrollene.

Liam Neeson har sagt det samme før, påpeker Los Angeles Times. Både i 2015, 2017 og senest 2021 varslet Neeson at han ville forlate actionsjangeren.

«Absolution», som tidligere ble kalt «Thug», har ikke blitt satt opp med norsk premiere foreløpig, ifølge IMDb.

Etter å ha vært stjerne i noen av de største filmene de siste tiårene, som å ha spilt helten i «Schindlers liste» for Steven Spielberg, jedimesterrolle i «Star Wars»-filmene og sjarmerende enkemann i julegjengangeren «Love Actually», entret han en ny karriere i 2009.

Den nyeste er «Absolution», der norske Hans Petter Moland er regissør og med amerikansk kinopremiere 1. november. Der spiller Neeson en aldrende, hjerneskadd gangster som angrer syndene sine og vil gjenforenes med barna, men underverdenen vil ikke la ham gå.

– Når han lever seg inn i karakteren sin, ser du smerten, lyder det fra Hans Petter Moland – som garanterer overfor People at hovedrolleinnehaveren er troverdig også fysisk.

(©NTB)

Flere nyheter: