Menu
– Dette har vært et krisebudsjett for å prioritere knallhardt og sørge for å verne om det som er nærmest folk, sier Trondheims byrådsleder Kristian Dahlberg Hauge (H) til TV 2. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Byrådsleder mener regjeringen må ta ansvar for Trondheims krisebudsjett

Byrådet i Trondheim la onsdag fram sitt forslag til kommunebudsjett. Byrådslederen mener regjeringen har ansvar for det han omtaler som et «krisebudsjett».

Av NTB | 23.10.2024 16:59:16

Politikk: – Vi opplever som mange andre kommuner at vi er i knestående, mens vi har en stat som bruker veldig mye penger, men ikke klarer å løse problemene ute i kommunene, sier byrådsleder Kristian Dahlberg Hauge (H) til TV 2.

Etter å ha lagt fram byrådets første budsjett, advarer han om at Trondheim kommune nå har kritisk lite penger på bok.

Dermed er budsjettforslaget et resultat av knallharde prioriteringer for å verne om helse, oppvekst og sosiale tjenester. Byrådslederen har også sett seg nødt til å bryte valgkampløftet om fryst eiendomsskatt i dette budsjettet.

Han retter kritikk mot regjeringen for den økonomiske situasjonen Trondheim kommune står i.

– Regjeringen har et stort ansvar for at man ikke klarer å ta tak i problemene som er nødvendig å løse for å levere tjenester som er nært folk, sier Dahlberg Hauge.

Nå er det opp til bystyret i Trondheim å enes om et kommunebudsjett som skal vedtas 12. desember.

Utfordringen er at de tre samarbeidspartiene Høyre, Venstre og MDG ikke har flertall alene. Byrådslederen forteller til TV 2 at han håper SV kan påvirke regjeringen til å øke kommunens budsjett.

(©NTB)

Flere nyheter: