Menu
En rekke skuespillere troppet opp på galleriet i Oslo rådhus for å demonstrere under bystyrets spørretime onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Skuespillerprotest mot kutt for teater i Oslo

Flere kjente skuespillere troppet onsdag opp i Oslo rådhus for å demonstrere mot store kutt for Oslo Nye Teater.

Av NTB | 23.10.2024 16:49:41

Kultur og underholdning: – Jeg synes det er surrealistisk at vi rett og slett bor i en kommune som vil ødelegge sitt eget kulturliv på denne måten, sier skuespiller Ane Dahl Torp til Avisa Oslo.

Hun var en av de rundt 100 demonstrantene som møtte opp for å protestere. De reagerer sterkt på at Høyre og Venstre foreslår å krympe teaterets bevilgninger med 37,5 millioner kroner neste år.

Teaterledelsen mener i praksis det er en nedleggelse av teateret i dets nåværende form.

Kultur- og næringsbyråd Anita Leirvik North (H) avviser planer om nedleggelse. Hun ble konfrontert i bystyresalen av SVs Omar Samy Gamal:

– Hvor mange av dem som står der oppe, må miste jobben, sa Gamal og viste til alle skuespillerne som hadde inntatt galleriet.

North svarte at hun mener at hun har vist ansvarlighet og langsiktighet gjennom hele våren, blant annet gjennom flere eiermøter med teateret.

– Når det gjelder de ansatte, så har vi nå satt ned et styre, og jeg mener at det ikke er min jobb å forskuttere verken oppsigelser eller veien videre for teateret, sa hun, ifølge Avisa Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: