Menu
José Mourinho leder Fenerbahçe. Onsdag møtte han pressen før oppgjøret i europaligaen mot gamleklubben Manchester United. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Mourinho med City-stikk: Kan fortsatt vinne Premier League med Manchester United

José Mourinho var i lekent humør på pressekonferansen dagen før hans Fenerbahçe skal møte gamleklubben Manchester United i europaligaen.

Av NTB | 23.10.2024 16:09:18

Sport: Der fikk han flere spørsmål om sitt syn på Manchester United under Erik ten Hag og på sine år som manager i klubben.

– Jeg tror vi fortsatt har en sjanse til å vinne den ligaen, for kanskje de straffer Manchester City med poeng, sa Mourinho.

Portugiseren viser til 2017/18-sesongen hvor United havnet på 2.-plass bak City.

– Da må de betale meg bonusen og gi meg medaljen, sa Mourinho.

Mourinho refererte til saken der City er anklaget for 115 brudd på den engelske toppseriens økonomiske regler i perioden 2009 til 2018. Blant beskyldningene er at klubben overrapporterte sponsorinntekter og inngikk ulovlige sponsoravtaler.

I tillegg til de påståtte overrapporterte sponsorinntektene er City også anklaget for å ha gitt tidligere manager Roberto Mancini dobbel lønn i det skjulte. Andre punkter går ut på at klubben ikke har samarbeidet og bidratt til å hindre etterforskningen.

City benekter ethvert brudd og har insistert på at det må legges fram en «omfattende samling av ugjendrivelige bevis» for å dømme dem.

Skulle saken ende med fellelse, kan det føre til alvorlige straffereaksjoner. I verste fall kan klubben bli kastet ut av Premier League. Andre klubber kan også fremsette krav om at titler skal bli fratatt Manchester City.

(©NTB)