Menu
Marcus og Martinus var det svenske håpet under finalen i Eurovision i Malmö i mai. Dagbladets Quisling-kommentar om brødrene falt i dårlig jord, og nå klager duoen avisen inn for PFU. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Marcus og Martinus klager inn Dagbladet til PFU etter Quisling-kommentar

Faren og manageren til sangduoen Marcus og Martinus, Kjell-Erik Gunnarsen, har klaget inn Dagbladet til PFU etter Quisling-kommentaren under Eurovision.

Av NTB | 23.10.2024 14:09:30

Kultur og underholdning: Dagbladet klages inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) som følge av at de i en anmeldelse av Eurovision i mai skrev «og nå: Brødrene Qui …, unnskyld, Marcus og Martinus», ifølge M24.

I klagen, som M24 har fått innsyn i, skriver Gunnarsen at han mener det er et brudd på Vær varsom-plakaten å sammenligne sønnene med Norges største forræder og nazitopp, Vidkun Quisling.

«Skal det være lov å kalle Marcus og Martinus for Quisling i offentlige medier? Det bør det jo ikke, hvor går grensen for hva som er greit selv om du er en stor avis», heter det i klagen.

Dagbladet er klaget inn til PFU på punkt 3.2 om kontroll av opplysninger, punkt 4.1 om saklighet og omtale, punkt 4.14 om samtidig imøtegåelse og punkt 4.3 om respekt, ifølge M24.

Dagbladets anmelder Ralf Lofstad, som skrev den omtalte saken, har i en egen sak i Dagbladet beklaget ordbruken og kalt det et humoristisk sleivspark.

Marcus og Martinus representerte Sverige under den verdenskjente sangkonkurransen Eurovision, og ikke hjemlandet Norge. Norge ble representert av bandet Gåte, som havnet på sisteplass.

(©NTB)

Flere nyheter: