Menu
Et Boeing-fly på et flyshow i Frankrike i fjor. Foto: Lewis Joly / AP / NTB

Blodrødt kvartalsresultat for Boeing – tapte 6 milliarder dollar

Den kriserammede amerikanske flyprodusenten Boeing tapte over 6 milliarder dollar forrige kvartal, viser tall som ble lagt fram onsdag.

Av NTB | 23.10.2024 13:49:14

Økonomi og næringsliv: Tallene viser også at omsetningen var på 17,48 milliarder dollar, noe som var i tråd med markedets forventninger. Boeings aksjekurs ble ikke veldig påvirket av kvartalsresultatet.

Boeing har i lang tid slitt med kvalitetsproblemer og tillitskrise, og selskapet har ikke hatt et år med overskudd siden 2018. Blant årsakene til tapet i forrige kvartal er en streik som har pågått i nesten seks uker.

Rundt 33.000 arbeidere i Seattle-regionen deltar i streiken. Senere onsdag skal de stemme over om de skal godta selskapets siste lønnstilbud og avslutte arbeidskonflikten.

Også problemer i produksjonen av et fly til det amerikanske forsvaret har bidratt til problemene i forrige kvartal.

Boeings nye toppsjef Kelly Ortberg har tidligere varslet en kraftig nedbemanning. Han må sikre nok midler til å unngå konkurs og dessuten overbevise amerikanske myndigheter om at Boeing i tilstrekkelig grad prioriterer sikkerhet.

Selskapet har hatt store utfordringer etter at to Boeing-fly styrtet i 2018 og 2019. Til sammen 346 mennesker mistet livet, deriblant en norsk kvinne.

Ifølge Ortberg trengs en «grunnleggende kulturendring» for å bedre selskapets utsikter.

– Tilliten til selskapet vårt har forvitret. Vi tynges av for mye gjeld, er den nye toppsjefens vurdering.

Flere nyheter: