LIVESENTER
Menu
LO-nestleder Steinar Krogstad sier organisasjonen er villig til å bli med på en bred kunnskapsinnhenting, men ikke før en IA-avtale som freder sykelønna, er på plass. Foto: Terje Pedersen / NTB

LO åpner for utredning av sykelønn – men krever først ny IA-avtale som hindrer kutt

LO åpner for å gå med på en «bred kunnskapsinnhenting» som også omfatter sykelønn – men bare hvis partene først blir enige om en IA-avtale som freder ordningen.

Av NTB | 23.10.2024 13:19:21

Arbeidsliv: – Vi sier ikke nei til en bred kunnskapsinnhenting om fravær som også omfatter sykelønnsordningen og konsekvenser av eventuelle endringer i den. Men vi forutsetter da at en ny IA-avtale som freder ordningen, er på plass først, sier LO-nestleder Steinar Krogstad til NTB.

Samtlige arbeidstakerorganisasjoner – med unntak av LO – tar i forbindelse med IA-forhandlingene til orde for å utrede sykelønnsordningen og hvilke effekter endringer i den vil ha, ifølge FriFagbevegelse.

YS, Unio og Akademikerne er tilsynelatende på linje med NHO, som krever en utredning av ulike modeller for å kutte i sykelønnen. Men NHO har så langt sagt nei til å undertegne en ny avtale før utredningen er gjennomført.

Krogstad er på sin side helt tydelig på at LO ikke kommer til å inngå noen ny IA-avtale som ikke freder sykelønnsordningen i denne omgang. Intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv reforhandles hvert fjerde år.

Man kan se for seg at partene inngår et kompromiss hvor den nye IA-avtalen også inneholder et punkt om såkalt bred kunnskapsinnhenting.

– Uten en IA-avtale som freder sykelønnsordningen, blir det ingen kunnskapsinnhenting, understreker Krogstad.

(©NTB)

Flere nyheter: