Menu
En mann er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en kvinne ble funnet død og et barn hardt skadet i Vestnes tirsdag. Foto: Marius Simensen / NTB

Siktet i dødsvoldssak i Vestnes er sønn til den døde kvinnen

Mannen som er siktet i saken der en kvinne er død og et barn er hardt skadet i Vestnes, skal være sønn av kvinnen og storebror til barnet.

Av NTB | 23.10.2024 12:09:17

Kriminalitet og rettsvesen: Det bekrefter forsvarer Roy Peder Kulblik til NTB.

Politiet ønsker imidlertid ikke å bekrefte disse opplysningene, sier politiinspektør i Møre og Romsdal politidistrikt Anders Skorpen-Trøen til NTB.

– I et kort avhør i går kveld oppfattet jeg det slik at siktede nekter for å ha begått de gjerningene som er beskrevet i siktelsen, skriver han i en SMS.

Mannen er foreløpig siktet for grov kroppsskade med døden til følge mot kvinnen, og grov kroppsskade mot barnet, som er alvorlig skadet og innlagt på St. Olavs hospital.

– Barnets tilstand er stabil, sier Skorpen Trøen.

– Det må være forsvarlig å gjennomføre. Vi ønsker å gjennomføre avhør når det er mulig, sier han.

Kvinnen blir obdusert i Trondheim, og politiet venter å få foreløpig obduksjonsrapport torsdag. Den siktede mannen blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag klokken 09, skriver NRK.

Barnet er i barneskolealder. Politiet samarbeider tett med Vestnes kommune for å ta vare på barnet og andre pårørende i saken, og kommunens psykososiale kriseteam er koblet inn.

Kulblik sier at den siktede mannen i 20-årene nekter straffskyld.

Politiinspektøren sier at mannen ikke har blitt avhørt i dag på grunn av hans helsetilstand.

– Vi etterforsker det fortsatt som en drapssak, men han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Om det er drap, er et sentralt spørsmål i etterforskninga, sier politiadvokat Anders Skorpen-Trøen til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: