Menu
Munch-direktør Tone Hansen med mottaker av den første Munch Award, brasilianske Rosana Paulino. Foto: Munch / Handout / NTB

Munchmuseet med ny pris for å hedre kunstnerisk frihet

Torsdag deles første utgave av den nye prisen Munch Award ut til den brasilianske kunstneren Rosana Paulino.

Av NTB | 23.10.2024 08:59:18

Kultur og underholdning: Prisen, som er på 300.000 kroner, skal ifølge Munchmuseet hedre kunstnerisk frihet og deles ut til en samtidskunstner eller kunstnergruppe.

– Kunstnerisk frihet er under stadig større press over hele verden. Med Munch Award hyller vi kunstnerens rolle som en kritisk stemme i samfunnet. sier Munch-direktør Tone Hansen.

Hun trekker fram at den frie kunsten spiller en viktig rolle i samfunnet fordi den bidrar til å skape større forståelse og danner grunnlag for dialog, og at det å være en trygg plattform for dette er del av museets samfunnsoppdrag.

Rosana Paulino (f. 1967) er kunstner og pedagog fra São Paulo i Brasil, med et omfattende, poetisk kunstnerskap bestående av installasjoner, tegninger, kunstnerbøker og videoer.

«Gjennom flere tiår har hun brukt sin kunstneriske praksis til å avdekke voldelige historier knyttet til kjønn og etnisitet», heter det fra juryen.

(©NTB)

Flere nyheter: