Menu
Nesten 50 mennesker er syke og en død etter å ha blitt smittet i et større E. coli-utbrudd i USA. McDonald's antas å være kilden til utbruddet. Foto: Gene J. Puskar / AP / NTB

McDonald’s knyttes til alvorlig E. coli-utbrudd i USA – en person død

En person er død og flere titall syke etter et alvorlig E. coli-utbrudd som knyttes til McDonald's-hamburgere, opplyser USAs smittevernetat CDC.

Av NTB | 22.10.2024 23:49:16

Fritid: Utbruddet begynte sent i september og har spredt seg til ti delstater. De fleste av de 49 tilfellene som er meldt inn, er i Colorado og Nebraska, opplyser CDC tirsdag.

Hurtigmatgigantens aksjekurs falt mer enn 8 prosent i etterhandelen etter CDCs kunngjøring. Ti personer er innlagt på sykehus, blant dem et barn som har fått en alvorlig nyresykdom. Den døde er en eldre person i Colorado, ifølge CDC.

Alle de syke har fått samme type smitte, og alle oppgir å ha spist kjedens «quarter pounder»-hamburger før de ble syke. Granskere har ikke funnet ut eksakt hva som har forårsaket utbruddet, men de ser nærmere på burgerkjøttet og gul løk. Begge ingredienser er midlertidig fjernet i restaurantene i de rammede delstatene.

(©NTB)

Flere nyheter: