Menu
En mann er dømt til tre år i fengsel for to gullsmedran i Oslo og Bergen. Én av ranene var rettet mot David-Andersen på Karl Johan i Oslo. Foto: Heather Eliassen / NTB

Mann dømt for gullsmedran i Bergen og Oslo

En utenlandsk mann i slutten av tenårene er dømt til tre år i fengsel for grovt ran etter å ha ranet to gullsmeder i Oslo og Bergen.

Av NTB | 22.10.2024 20:49:35

Kriminalitet og rettsvesen: Det første ranet, som var rettet mot gullsmedforretningen Van Bergen, skjedde 22. mars i år. Den dømte mannen, som er fra Venezuela, utførte ranet sammen med en person som fortsatt er ukjent for politiet.

Begge gjerningspersonene var utstyrt med skytevåpen. De bandt fast hendene og føttene til to ansatte i butikken og fikk med seg gjenstander til en verdi av 1,6 millioner kroner, skriver TV 2.

13. april ranet den dømte mannen gullsmedbutikken David-Andersen på Karl Johan i Oslo. Han viste fram en luftpistol og fikk med seg gjenstander til en verdi av 206.000 kroner.

Mannen ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen samme dag. Retten mener at han ville forsøke å selge gjenstandene han hadde tatt i Oslo i Spania.

Aktor la ned påstand om tre år og fire måneders fengsel. Mannen er i tillegg dømt til å betale litt over en million kroner i erstatning.

Rettssaken gikk over to dager forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: