Menu
Bakgrunnen for søksmålet var at Landbruksdirektoratet i slutten av 2021 konkluderte med at Q-meieriene ikke kvalifiserte til å motta distribusjonstilskudd, en støtteordning som skal bidra til konkurranse i meierimarkedet. Foto: Emilie Holtet / NTB

Q-meieriene trekker søksmål mot staten

Q-meieriene krevde 32 millioner kroner og gikk til rettssak mot staten etter en midlertidig stans i distribusjonstilskuddet. Nå trekker selskapet søksmålet.

Av NTB | 22.10.2024 17:29:20

– Q-meieriene har aldri ønsket det konfliktnivået vi dessverre har hatt i norsk meierimarked de siste årene, men vi har måtte bruke uforholdsmessig mye tid på å kjempe for rettferdige rammevilkår, sier daglig leder Kristine Aasheim i Q-meieriene i en epost til Nationen.

Basert på at Landbruks- og matdepartementet har opphevet stansen i distribusjonstilskuddet, har selskapet valgt å trekke søksmålet.

Q-meieriene og staten er enige om å betale for sine egne sakskostnader, ifølge rettsdokumenter Nationen har fått innsyn i.

Bakgrunnen for søksmålet var at Landbruksdirektoratet i høsten 2021 konkluderte med at Q-meieriene ikke kvalifiserte til å motta distribusjonstilskudd, en støtteordning som skal bidra til konkurranse i meierimarkedet.

Distribusjonstilskudd er et ledd i den såkalte prisutjevningsordningen for melk og den særskilte støtten til Tines konkurrenter.

(©NTB)

Flere nyheter: