Menu
Redningsarbeidere leter etter overlevende og døde etter et israelsk luftangrep sør for Beirut tirsdag. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Minst 18 drept i israelsk angrep ved sykehus i Beirut

Minst 18 personer, blant dem fire barn, ble mandag drept i et israelsk angrep utenfor et sykehus i Sør-Beirut, ifølge libanesiske helsemyndigheter.

Av NTB | 22.10.2024 16:49:54

Politikk: Tallet på døde er dermed oppjustert fra 13, som ble meldt tidligere tirsdag. 60 personer ble såret i angrepet, ifølge de seneste tallene.

Parkeringsplassen rett utenfor Rafik Hariri-sykehuset i Beirut ble truffet i angrepet, ifølge en sykehuskilde. Dette er det største offentlige sykehuset i Beirut.

Sykehuset fikk mindre skader, men fire bygg i nærheten ble jevnet med jorden, ifølge AFPs journalist på stedet.

Tirsdag formiddag lette redningsarbeidere fremdeles etter overlevende. Journalisten kunne høre mobiltelefoner som ringte i ruinene.

– Blant målene i Beirut var en sentral marinebase hvor Hizbollah hadde militære speedbåter, et opplæringssenter og et område for å gjennomføre eksperimenter, hevder militæret i en uttalelse.

Samtidig avfyrte Hizbollah flere raketter mot Tel Aviv og Haifa. Flyalarmen gikk flere steder i Israel tirsdag morgen, blant annet ved den internasjonale flyplassen.

Det skjedde få timer før USAs utenriksminister Antony Blinken landet i Tel Aviv hvor håpet er å få på plass en ny våpenhvile på Gazastripen.

Ifølge Hizbollah var målet for angrepet en etterretningsbase nær Tel Aviv og en marinebase i Haifa. Det er ikke meldt om skader.

Det israelske militæret har sagt at de skjøt ned fem raketter, mens én landet i åpent landskap. I tillegg ble 15 raketter avfyrt fra Libanon og mot Nord-Israel, ifølge IDF.

Libanons statlige nyhetsbyrå NNA meldte rundt midnatt lokal tid om minst 13 luftangrep mot de sørlige forstedene. Det skjedde like etter at Israel kom med en ny evakueringsordre for Beirut.

Det skal imidlertid ikke ha kommet advarsler før angrepet mot Rafik Hariri-sykehuset. Området er tett befolket, og den siste tiden har flere søkt tilflukt her etter å ha blitt fordrevet fra sine hjem lenger sør i Libanon.

Mandag kveld opplyste direktøren ved Sahel-sykehuset i Beirut at sykehuset var evakuert etter at Israel hevdet at Hizbollah hadde en bunker full av kontanter og gull under sykehusbygningen, noe sykehusdirektøren avviser.

23. september gikk Israel til full krig mot Hizbollah og innledet massiv bombing av Sør-Beirut og andre mål i Libanon.

Over 2000 mennesker er drept og nærmere 10.000 er såret i de israelske angrepene mot Libanon i år.

Det israelske militæret (IDF) opplyste tirsdag at de gjennom natten har angrepet flere våpenlagre og kommandosentre tilhørende Hizbollah, deriblant en marinebase i Beirut.

Ifølge libanesiske medier ble bydelen Ouzai sentralt i Beirut for første gang rammet av de israelske angrepene gjennom natten.

(©NTB)

Flere nyheter: