Menu
Paddington er tilsynelatende erkebritisk – men er egentlig en flyktning fra Peru, som til nå har manglet pass. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Flyktningen Paddington får britisk pass

Bjørnen Paddington er tilsynelatende erkebritisk – der han drakk te med dronning Elizabeth II før jubileumskonserten i 2022. Men nå har den peruanske bjørnen fått sitt første britiske pass.

Av NTB | 22.10.2024 12:39:15

Kuriosa og kjendiser: Da dronningen gikk bort bare noen måneder senere, la sørgende briter igjen teddybjørner og marmeladesmørbrød i store mengder utenfor Buckingham Palace for å minnes henne.

Men egentlig er den hårete barnebokhelten en flyktning fra Peru – ifølge The Guardian «en av Storbritannias mest populære og fremtredende flyktninger i to tredjedeler av et århundre».

Nå har bjørnen fått sitt første offisielle, britiske pass, i forbindelse med at han må reise utenlands i den tredje kinofilmen.

Passet som filmfolkene fikk, var komplett med bilde av Paddington Brown, som er bjørnens offisielle navn, og i feltet for spesielle kjennetegn har de skrevet «Bjørn».

– Man skulle ikke tro at innenriksdepartementet hadde sans for humor, sier Silva, som er medprodusent for «Paddington i Peru» – som har norsk premiere 17. januar 2025.

Nonnen spilles av «The Crown»-kjente Olivia Colman, mens Antonio Banderas spiller en sjømann som hjelper Paddington i jakten på sin kjære tante.

Det skapte bruduljer da filmskaperne valgte å spille inn «Paddington i Peru» i nabolandet Colombia – noe som har ført til et lovforslag om å revitalisere Perus filmindustri med blant annet insentiver til filmprodusenter.

– Vi skrev til innenriksdepartementet og spurte om vi kunne få en passkopi, og de utstedte faktisk et offisielt pass til Paddington, sier filmprodusenten Rob Silva til Radio Times.

Den duffelkledde bjørnen reiser til sitt fødeland Peru for å besøke sin tante Lucy. Men nonnen som driver hjemmet for pensjonerte bjørner opplyser at tante Lucy forsvant under et vitenskapelig oppdrag.

(©NTB)

Flere nyheter: