Menu
Biskopen i Shanghai Joseph Shen Bin snakker med Vatikanets statssekretær kardinal Pietro Parolin under et møte i Roma i mai. Kina og Vatikanet har forlenget en avtale som gir kinesiske myndigheter innflytelse over hvem som får bli biskop i landet. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB

Kina og Vatikanet forlenger avtale om utnevnelse av biskoper

Kina og Vatikanet har blitt enige om å forlenge en avtale om utnevnelse av katolske biskoper i Kina med ytterligere fire år, opplyser kinesiske myndigheter.

Av NTB | 22.10.2024 12:09:21

Politikk: – De to partene vil fortsette å holde konstruktive samtaler og forbedre forholdet, sier talsperson Lin Jian ved Kinas utenriksdepartement på en pressekonferanse.

Vatikanet, som foreløpig ikke har bekreftet fornyelsen, inngikk den omstridte avtalen med kinesiske myndigheter i 2018.

Avtalen, som tidligere ble fornyet hvert annet år, gir kinesiske tjenestepersoner muligheten til å komme med innspill til hvem pave Frans utnevner som biskoper i landet.

Konservative katolikker har kritisert avtalen for å overlate for mye kontroll til Kina. Kardinal Joseph Zen (92), som var biskop i Hongkong fra 2002 til 2009, har vært blant de mest høylytte kritikerne.

Vatikanet har sagt avtalen løser en flere tiår lang splittelse mellom en kinesisk kirke som sverger lojalitet til Vatikanet og Den kinesiske patriotiske katolske forening, som er statsovervåket.

(©NTB)

Flere nyheter: