Menu
Viaplay groups kontorer i Oslo. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Kostnadskutt bedret resultatet hos Viaplay – fortsatt solid i minus

Strømmeselskapet Viaplay gikk såvidt i pluss på driften i tredje kvartal, men hadde et underskudd etter skatt på 148 millioner svenske kroner.

Av NTB | 22.10.2024 09:09:05

Økonomi og næringsliv: Det er en kraftig resultatforbedring sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, da den mye omtalte krisen i strømmeselskapet slo inn for fullt, skriver Kampanje.

På driften greide selskapet såvidt å komme seg to millioner svenske kroner over streken. I samme periode i fjor gikk driftsresultatet i kraftig underskudd med over en halv milliard svenske kroner.

Resultatet tynges av et betydelig inntektsfall. Omsetningen til Viaplay går tilbake med 124 millioner svenske kroner til 4,4 milliarder svenske kroner.

Resultatbedringen kommer i hovedsak som følge av kostnadskutt. Salgskostnadene er kuttet med over 380 millioner kroner, samtidig som de ekstraordinære kostnadene fra i fjor er ute av regnskapene.

– Vi gjennomfører en lang rekke av tiltak med kontroll over kostnadene og for å forhindre verdi-lekkasjer, sier konsernsjefen i Viaplay, Jørgen Madsen Lindemann, i resultatmeldingen.

– Det gjenstår fortsatt mye arbeid, men vi er på rett vei og vi gjør ingen endringer i vår guiding for helåret, sier Lindemann.

(©NTB)

Flere nyheter: