Menu
Det blir ingen streik for organisasjonsansatte i kirkelig sektor etter at arbeidsgiverorganisasjonene og Hovedorganisasjonen KA kom til enighet på overtid i meklingen natt til tirsdag. Foto: Alf Simensen / NTB

Ingen streik for organisasjonsansatte i kirkelig sektor

Elleve forskjellige fagforeninger kom til enighet med Hovedorganisasjonen KA på overtid natt til tirsdag om ny tariffavtale for organisasjonsansatte i kirkelig sektor.

Av NTB | 22.10.2024 01:39:08

Religion og livssyn: Resultatet sikrer en profil på linje med andre ansatte i virksomheter innen kirkelig sektor og frontfaget for øvrig, heter det i en pressemelding fra Fagforbundet.

– Vi mener vi har lyktes med å sikre alle ansatte bedre lønn og også en rettferdig lønnsutvikling med sammenlignbare virksomheter og områder, sier Fagforbundets forhandlingsleder Kai Nygård.

Fagforbundet var en av i alt elleve arbeidstakerorganisasjoner som forhandlet med Hovedorganisasjonen KA.

– Vi kom i mål, men vi har strukket oss meget langt for å unngå streik, sier forhandlingssjef Anne Cecilie Andresen i Hovedorganisasjonen KA.

Fagforeningene brøt forhandlingene om hovedtariffavtalen 18. juni og møttes hos Riksmekleren mandag klokken 10. Enighet ble oppnådd litt etter midnatt natt til tirsdag.

Det er to hovedtariffavtaler på KA-området. Den andre hovedtariffavtalen gjelder virksomheter i Den norske kirke, og denne ble ferdigforhandlet i juni.

(©NTB)

Flere nyheter: