Menu
Luiz Inacio Lula da Silva pådro seg en hjerneblødning da han falt hjemme. Det hindrer presidenten i å gjennomføre planlagte oppdrag. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB

Hjerneblødning for Brasils president etter fall i hjemmet

Et fall i hjemmet førte til en mindre hjerneblødning for Brasils president Lula da Silva, som har avlyst reisen til Brics-toppmøtet i Russland.

Av NTB | 21.10.2024 12:49:09

Medisin og helse: Først ble det sagt at Lula fikk et kutt i hodet da han falt i hjemmet. Senere ble det offentliggjort at han også har hatt en mindre hjerneblødning.

Lula selv beskriver skaden som alvorlig, går det fram av et opptak offentliggjort av en politisk alliert mandag.

– Det var alvorlig, men det påvirket ikke noe spesielt følsomt område, sa Lula til Luiz Caetano, som stiller som ordførerkandidat i byen Camacari nordøst i landet, mandag. Caetano har delt video av samtalen, der Lula for første gang uttaler seg offentlig om hodesmellen, i sosiale medier.

Egentlig skulle den brasilianske presidenten reist til russiske Kazan søndag, men legene hans frarådet den lange flyturen.

Lulas lege Roberto Kalil sier til TV-kanalen GloboNews at fallet skadet bakhodet hans så kraftig at de måtte sy flere sting, i tillegg til hjerneblødningen.

– Det er en tilstand som vil kreve gjentatte tester gjennom uken. Enhver hjerneblødning kan teoretisk sett forverres de påfølgende dagene, så observasjon er viktig, forteller Kalil.

Ifølge Kalil er Lulas tilstand bra, etter omstendighetene.

Utenriksminister Mauro Vieira skal lede Brasils delegasjon i Russland. Lula blir med via videolink. Tirsdag morgen skal han ifølge sin offisielle agenda snakke med Russlands president Vladimir Putin over telefon.

(©NTB)

Flere nyheter: