Menu
Kulturkirken Jakob retter oppmerksomheten mot ulike møter med urett – også for FN. Foto: Heiko Junge / NTB

Utenriksministeren stiller i Kulturkirken Jakob – skal snakke om FN i møtet med urett

Utenriksminister Espen Barth Eide deltar på Kulturkirken Jakobs arrangementsserie «Snakk om urett» på FN-dagen torsdag 24. oktober.

Av NTB | 21.10.2024 11:59:27

Kultur og underholdning: Han skal være med på en samtale der utgangspunktet er FNs avmakt i møte med urett, ifølge arrangør Kirkelig kulturverksted.

– De Forente Nasjoner ble etablert i 1945 for å stanse kriger og for å skape dialog land imellom. 79 år etter er verden et farligere sted enn noen gang i FNs historie, sier daglig leder i KKV, Hans Olav Baden.

Utenriksminister Barth Eide (Ap) skal møte Ine Eriksen Søreide (H), tidligere utenriksmister og i dag leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, og Røde Kors-president Robert Mood, tidligere generalløytnant og sjef for FNs observatørstyrker i Syria og FNs observatørkorps i Midtøsten.

De skal diskutere FNs rolle og mandat i dagens konfliktfylte verden i en samtale ledet av journalist Håkon Haugsbø.

Kirkelig kulturverksted feirer 50 år i 2024, og arrangerer samtaleserien i forbindelse med utstillingen «Urett», som har vært å se i kulturkirkens krypt. Der skildrer kunstnere fra marginaliserte grupper sin opplevelse av urett, mens elever ved en videregående skole har tatt for seg urett i vår tid.

(©NTB)

Flere nyheter: