LIVESENTER
Menu
Statsminister Shigeru Ishiba er i innspurten av valgkampen i Japan. Med bare en snau uke til valget er det ikke sikkert at han får beholde sin posisjon. Foto: Kyodo News via AP / NTB

Usikker oppslutning for Japans ferske statsminister før valget

Shigeru Ishiba har bare vært statsminister i Japan i noen dager, og snart skal han be om velgernes tillit. Meningsmålinger viser lunken oppslutning.

Av NTB | 21.10.2024 09:49:07

Politikk: Den tidligere forsvarsministeren inntok statsministerkorridorene tidligere denne måneden. Meningsmålinger viser at den styrende koalisjonen kan slite med å få nok stemmer fra velgerne.

Skandaler og økte priser preget styret til Ishibas forgjenger Fumio Kishida. Det gjør at Det liberaldemokratiske partiet (LDP) jobber i motvind før valget 27. oktober.

I en meningsmåling gjennomført for Kyodo News svarer 41,4 prosent at de er fornøyd med jobben Ishiba har gjort, ned fra 42 prosent uken før. Blant de 1260 spurte svarte 40,4 prosent at de er misfornøyd med den ferske statsministeren.

– Dette valget blir tøft og vanskelig for oss, fortalte statsministeren under et valgkampmøte forrige uke.

LDP, som har regjert i Japan i store deler av Japans etterkrigshistorie, står sammen med koalisjonspartner Komeito i fare for å tape valget. Men noe godt nytt er det å hente for Ishiba. Det japanske nyhetsbyrået Jiji Press skriver at det er sannsynlig at de vil beholde flertallet, men at LDP kanskje ikke får rent flertall alene.

Skulle regjeringspartiet tape valget blir det første gang siden 2009. Da ble de slått av venstresiden.

(©NTB)

Flere nyheter: