Menu
Moldovas EU-vennlige president Maia Sandu på vei til en pressekonferanse mandag. Folkeavstemningen om EU i landet er mandag morgen helt jevn. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB

Helt jevnt løp i EU-avstemningen i Moldova når nesten alle stemmene er telt – uklart hvem som vant

Halvparten hadde stemt ja i EU-avstemningen i Moldova da nesten alle stemmene var telt opp, framgår det av valgkommisjonens nettsider mandag morgen.

Av NTB | 21.10.2024 07:49:10

Politikk: Mandag morgen er det ikke mulig å avgjøre hvem som har vunnet, melder nyhetsbyrået AFP. Med mer enn 98 prosent telt opp, ser det ut til at ja-siden har fått 50,03 prosent, mens nei-siden sto igjen med 49.97 prosent.

Ifølge Financial Times var ja-sidens ledelse mandag morgen på kun 79 stemmer. Totalt var rundt 1,5 millioner avlagt. Avisa oppgir ikke hvilket tidspunkt dette var på.

De tidligere resultatene søndag kveld ga nei-siden flertall, men gjennom natta har forspranget blitt hentet inn ettersom stemmene har blitt telt, viser oversikten.

Spørsmålet er om landet skal grunnlovfeste det å bli med i EU som et strategisk mål. Landet har også presidentvalg, der den sittende EU-vennlige presidenten Maia Sandu synes å gå videre til en ny valgomgang mot russiskvennlige Alexandr Stoianoglo. Den vil avholdes 3. november.

Sandu sa natt til mandag at det moldovske valget hadde blitt utsatt for storstilt valgpåvirkning.

Flere nyheter: