LIVESENTER
Menu
Røyk stiger opp fra forstadsområdet Dahieh søndag. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Israel trapper opp luftangrep mot Beirut

Nye israelske luftangrep mot Beirut har lagt flere bygninger i grus. Israel sier de angrep et underjordisk Hizbollah-anlegg.

Av NTB | 20.10.2024 11:39:23

Krig og konflikter: Israel har oppgitt at søndagens angrep mot forstedene sør i Beirut var rettet mot Hizbollahs kommandosenter og et underjordisk våpenverksted.

Libanons nasjonale nyhetsbyrå melder at angrepet blant annet traff en boligblokk i nærheten av en moské og et sykehus.

– Fiendtlige fly gjennomførte denne morgenen to angrep mot Beiruts sørlige forsteder, hvorav ett traff en boligblokk i Haret Hreik, i nærheten av en moské og et sykehus, skriver byrået.

Israel skal også ha gjennomført mange angrep mot Sør-Libanon søndag. Ifølge det libanesiske nyhetsbyrået rammet de blant annet byen Nabatieh, som har vært utsatt for to andre israelske angrep i uken som gikk.

Israel sier på sin side at de har «eliminert over 65 Hizbollah-terrorister».

Samtidig blir det meldt om nye Hizbollah-angrep mot Israel. Ifølge det israelske forsvaret krysset 70 prosjektiler grensen i løpet av få minutter.

Uttalelsen kom etter at Israel også lørdag angrep det tett befolkede forstadsområdet Dahieh, som titusener av mennesker har flyktet fra de siste ukene. Området er regnet som et kjerneområde for den iranskstøttede Hizbollah-militsen, som også dominerer i Sør-Libanon der grensen til Israel ligger.

Både lørdag og søndag utstedte det israelske militæret evakueringsordrer kort tid før angrepene i Beirut ble gjennomført.

En direktesending på libanesisk TV viser en stor eksplosjon og deretter kraftig røyk som stiger over flere høye bygninger. Det er foreløpig ikke meldt om drepte eller sårede.

Angrepet mot Beirut blir gjennomført til tross for at USAs forsvarsminister Lloyd Austin så sent som lørdag ba Israel trappe ned angrepene mot den libanesiske hovedstaden fordi de sivile tapene er altfor høye.

(©NTB)

Flere nyheter: