LIVESENTER
Menu
En person døde etter at han ble funnet med stikkskader i Storgata i Oslo lørdag kveld. Foto: Javad Parsa / NTB

To pågrepet etter knivdrap i Oslo

En person døde etter knivstikking lørdag kveld i Storgata i Oslo. Nå er to personer pågrepet i det politiet karakteriserer som en drapssak.

Av NTB | 20.10.2024 11:39:08

Kriminalitet og rettsvesen: – Etterforskningen er fremdeles i en tidlig fase, og politiet undersøker hva som kan være årsaken til knivstikkingen. Ut ifra den informasjonen vi har per nå, knyttes ikke denne hendelsen til andre alvorlige hendelser eller konfliktlinjer i Oslo, sier politioverbetjent Anne Alræk Solem i en pressemelding.

De to siktede er begge menn i 20-årene. Den drepte var også en mann i midten av 20-årene.

– Det er for tidlig å si noe om relasjonen mellom de involverte, men det står sentralt i den videre etterforskningen, sier hun.

Den foreløpige vurderingen til politioverbetjenten er at denne hendelsen ikke kan knyttes til andre alvorlige hendelser. Hun sier det kan fremstå som at det var en krangel som ledet til drapet.

De to pågripelsene var udramatiske. Den ene mannen ble pågrepet natt til søndag, den andre søndag morgen. Pågripelsene skjedde i to av Oslos nabodistrikt.

Solem sier at politiet vil forsøke å avhøre de to mennene så snart som mulig. De har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

I løpet av søndagen vil politiet vurdere om de to siktede skal varetektsfengsles. Hvis politiet går for varetektsfengsling vil de bli fremstilt for det mandag, bekrefter Solem til NTB.

Politiet meldte om knivstikkingen 18.48 lørdag kveld. De pårørende til den drepte mannen er ikke varslet.

Alle de tre involverte i saken er utenlandske statsborgere, forteller Solem til NTB. En av de siktede er tidligere domfelt og kjent for politiet.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt det var vitner til selve drapshendelsen, men sier de gjennomførte vitneavhør gjennom natten.

Flere nyheter: