Ryan Christie sender her Bournemouth i ledelsen hjemme mot Arsenal. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Arsenal snublet på sørkysten – gikk på sesongens første tap

Store feil og nok et rødt kort ga Arsenal en tung kveld i 0-2-kampen borte mot Bournemouth. Det var London-lagets første nederlag i høst.

Av NTB | 19.10.2024 20:39:17

Sport: William Salibas utvisning gjorde at Arsenal måtte spille over 60 minutter med én mann mindre på banen. Tidligere i høst greide Mikel Artetas menn å ta poeng mot både Brighton og Manchester City etter et rødt kort, men på sørkysten greide de ikke å holde unna.

Ryan Christie banket Bournemouth i ledelsen i det 70. minutt. Det gjorde han på et cornertrekk der Justin Kluivert flikket ballen ut i feltet.

Kluivert doblet til 2-0 fra straffemerket ikke lenge etterpå. Vertene fikk muligheten etter at Jakub Kiwior hadde klønet det til og gitt bort ballen, og i neste sekvens ble Kluivert felt av Arsenals keeper David Raya.

Et forferdelig tilbakespill fra Leandro Trossard startet situasjonen som førte til Salibas utvisning. Evanilson fikk ballen og ble revet ned av Arsenals vanligvis robuste midtstopper. Dommeren ga gult kort, men VAR grep inn og bidro til at avgjørelsen ble omgjort.

Arsenal spilte lørdagens oppgjør uten både Martin Ødegaard og Bukayo Saka. Spørsmålet er om noen av dem er tilbake til kommende helgs storkamp hjemme mot serieleder Liverpool.

Et tap der kan gjøre stor skade på Arsenals ambisjoner om å vinne Premier League. Laget ligger på 3.-plass og har plukket 17 av 24 mulige poeng hittil i sesongen.

Bournemouth er midt på tabellen med sine elleve poeng.