Menu
Vladimir Putin reiser ikke til G20-møtet i Brasil. Bildet er tatt på et næringslivsmøte for Brics-landene i Moskva fredag. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

Putin deltar ikke på G20-toppmøte

Russlands president Vladimir Putin blir ikke å se når G20-landene holder toppmøte i Rio de Janeiro i november, opplyser han selv.

Av NTB | 18.10.2024 18:29:13

Kriminalitet og rettsvesen: Den russiske presidenten sier at han ikke ønsker å forstyrre arbeidet i det internasjonale forumet, som omfatter 20 av verdens største økonomier.

Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) har utstedt en arrestordre på Putin, og Ukraina har oppfordret brasilianske myndigheter til å arrestere Putin dersom han reiser til møtet.

Putin sier han er klar over arrestordren, men mener at han enkelt kunne omgått denne om han ønsket å delta.

– Det hadde holdt å signere en bilateral avtale med Brasil. Da hadde ICCs jurisdiksjon vært begrenset, sier han, og legger til at han har et godt forhold til Brasils president Lula da Silva.

Han sier videre at Russland kommer til å finne en passende representant til å delta. Tidligere har utenriksminister Sergej Lavrov fått denne oppgaven.

For Russland er det Brics-toppmøtet i den russiske byen Kazan neste uke som er årets store høydepunkt. Der skal Russland, Brasil, India, Kina, Sør-Afrika, Saudi-Arabia, Iran, Etiopia, Egypt og De forente arabiske emirater samles.

Målet med Brics er ifølge organisasjonen er å skape et alternativ til USA og andre vestlige lands innflytelse og vestlig dominerte samarbeidsorganisasjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: