Menu
Statsminister Donald Tusks koalisjonsregjering har lagt fram et lovforslag som åpnet for partnerskap i Polen. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

Regjeringen i Polen vil legalisere partnerskap

Polens regjering har lagt fram et forslag om å legalisere partnerskap mellom homofile. Landets likestillingsminister kaller lovforslaget historisk.

Av NTB | 18.10.2024 17:39:12

Sosiale forhold: – Dette er et nytt kapittel i en lang marsj mot likestilling, sa likestillingsminister Katarzyna Kotula da hun presenterte forslaget fredag.

Et ekteskap mellom en mann og en kvinne er i dag den eneste lovlige måten å formalisere et forhold på i Polen. Men landets nye EU-vennlige statsminister Donald Tusk har lenge lovet å endre på dette.

Lovforslaget vil gjøre det mulig for to personer, uavhengig av kjønn, å inngå partnerskap. I tillegg anerkjennes partnerskap som er inngått i andre land.

Lovendringen må fortsatt godkjennes av Polens nasjonalforsamling og landets konservative president Andrzej Duda før den kan tre i kraft.

Før Tusk ble statsminister i fjor, hadde det nasjonalkonservative partiet Lov og rettferdighet makten i Polen. Partiet er erklært motstander av det det selv omtaler som LHBT-ideologi.

(©NTB)

Flere nyheter: