Menu
Høyesterettsbygningen i Oslo. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Høyesterett skjerper straffen etter overgrep mot to døtre

En mann ble dømt til fengselsstraff for overgrep mot døtrene, men påtalemyndigheten anket straffutmålingen. Nå har Høyesterett skjerpet straffen.

Av NTB | 18.10.2024 11:09:11

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen var i Gulating lagmannsrett dømt til åtte år og seks måneders fengsel for en rekke overgrep mot sine to døtre begått over en lang periode.

Høyesterett har satt den samlede straffen til fengsel i ti år og seks måneder, altså en skjerpelse på to ekstra år i fengsel.

Sentralt i anken sto straffskjerpelsesprinsippet ved fastsettelse av samlet straff.

Straffskjerpelsesprinsippet innebærer at det først tas stilling til straffenivået for det mest alvorlige forholdet, før det gis et tillegg ut fra at tiltalte også har begått andre overtredelser.

– I dette tilfellet hadde lagmannsretten anslått straffenivået for overgrepene mot hver av døtrene til fengsel i noe over sju år. En samlet straff på fengsel i åtte år og seks måneder var da for lavt. Høyesterett anslår at straffenivået for overgrepene mot hver av døtrene er i overkant av sju år for den ene og seks år for den andre, heter det i Høyesteretts avgjørelse.

(©NTB)

Flere nyheter: