Menu
Tom Hagen er siktet for drap på kona, som forsvant for seks år siden. Fredag formiddag får han vite om Riksadvokaten beordrer tiltaler eller henleggelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Tom Hagen har vært siktet i fire år – i formiddag får han konklusjonen

Om noen timer får vi svaret på om Riksadvokaten mener Tom Hagen skal tiltaltes for drap på kona. Vedtaket blir gjort kjent av politiet på en pressekonferanse.

Av NTB | 18.10.2024 10:09:12

Kriminalitet og rettsvesen: Klokka 12 holder Øst politidistrikt pressekonferanse om Riksadvokatens avgjørelse.

Det er knyttet betydelig oppmerksomhet rundt hva Riksadvokaten har falt ned på i saken mot Tom Hagen. Han har de siste fire årene vært siktet for drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra deres felles hjem to år før.

Politiets påtaleinnstillingen har ligget hos påtalemyndigheten siden april. Nå får vi altså svaret på hvilke vurderinger som er gjort.

Selv om det er Riksadvokat Jørn Maurud som har fattet beslutningen, vil den bli meddelt og offentliggjort av Øst politidistrikt.

Det var 31. oktober 2018 at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog. Selv om hun aldri er funnet, mener politiet at den 68 år gamle kvinnen ble drept før hun ble fraktet bort fra huset.

Tom Hagen, som er Anne-Elisabeth Hagens ektemann, ble 28. april 2020 pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona. Han ble løslatt etter en drøy uke i varetekt.

NRK og Nettavisen skrev i april at politiet hadde sendt sin innstilling i saken til Oslo statsadvokatembeter, og mediene erfarte at de innstilte på henleggelse av saken mot Tom Hagen på bevisets stilling.

Det betyr at politiet mener at de ikke har fellende bevis mot Hagen.

Fra politiet stiller påtaleleder i Øst politidistrikt, Vibeke Schøyen, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning politiinspektør Thomas Stærk, og påtaleansvarlig i Lørenskog-saken, Guro Holm Hansen.

Hagen har hele tiden nektet for å ha noe som helst å gjøre med konas forsvinning.

Flere nyheter: