Menu
Den splitter nye brannstasjonen i Stadtallendorf ble totalskadet i brann onsdag. Ingen brannalarmer var installert. Foto: Michael Rinde / DPA / AP

Tysk brannstasjon brant ned – manglet brannalarmer

En splitter ny brannstasjon i delstaten Hesse måtte selv gi tapt for flammene denne uka. Ingen brannalarmer var installert, og store verdier gikk tapt.

Av NTB | 18.10.2024 07:49:08

Ulykker og naturkatastrofer: De første beregningene tyder på at bygninger og utstyr for mellom 20 og 24 millioner euro gikk tapt. Bygningen var mindre enn ett år gammel, ifølge lokale medier.

Brannen brøt ut onsdag morgen i byen Stadtallendorf i delstaten Hesse midt i landet. Den oppsto i et utrykningskjøretøy med litiumbatterier og lader.

Ifølge lokale myndigheter var det ikke installert alarmsystemer fordi fagfolk mente det ikke var nødvendig.

– Jeg tror det som har skjedd, kommer til å få mange til å tenke seg om og ta grep for å forbedre brannvernet på brannstasjoner, sier Norbert Fischer, som leder delstatens forbund for brannetater.

Nettopp fordi det fins mye teknisk utstyr og batterier som lades på stasjonene, trengs det alarmer, påpeker han. Likevel er det usikkert om en alarm hadde hindret ødeleggelsene i Stadtallendorf – for brannen spredte seg svært raskt.

(©NTB)

Flere nyheter: