Menu
Folk på en jernbanestasjon vest i Beijing i 2023. Landets befolkning har fortsatt å falle, og myndighetene vil finne ut hva de kan gjøre med det. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

Kinas myndigheter vil finne ut hvorfor folk er redde for å få barn

Kinas nasjonale helsemyndigheter skal gjennomføre en spørreundersøkelse blant 30.000 mennesker for å finne ut hva som påvirker «frykten knyttet til å få barn».

Av NTB | 18.10.2024 04:39:12

Sosiale forhold: Myndighetene sliter med snu en fallende fødselsrate. I fjor falt folketallet for andre år på rad i det som inntil India tok over var verdens mest folkerike land.

Helsemyndighetene opplyste i september at de ville vie mer oppmerksomhet til å fremme ekteskap og barnefødsler i «passende aldersgrupper», og de oppfordret til å dele foreldreoppgavene for å lede unge mennesker mot «positive perspektiver på ekteskap, barnefødsler og familie».

Kina innførte i 1979 en ettbarnspolitikk for å kontrollere den raske befolkningsveksten. Myndighetene fryktet at en fortsatt økning ville føre til overbelastning av ressurser som mat, vann og energi, samt økonomiske og sosiale problemer.

Ettbarnspolitikken ble opphevet i 2015, da det ble tillatt for familier å få to barn. Fra 2021 har familier kunnet få tre barn.

(©NTB)

Flere nyheter: