Menu
Christian Sørum (til venstre) og Anders Mol i OL har fått en god start i Brasil og vunnet sine to første gruppespillkamper. Bildet er fra bronsefinalen i OL i Paris i sommer. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Perfekt start for Mol og Sørum i Brasil – to strake seiere

Sandvolleyparet Anders Mol (27) og Christian Sørum (28) har fått en perfekt start på verdenstourturneringen i Brasil. Torsdag vant de sine to første gruppespillkamper.

Av NTB | 17.10.2024 23:49:11

Sport: Etter å ha slått de spanskfødte, britiske tvillingene Joaquin og Javier Bello, i første kamp torsdag ettermiddag, ble det ny norsk seier i kampen mot ukrainerne Sergej Popov og Eduard Reznik torsdag kveld.

Dermed har den norske sandvolleyballduoen vunnet sine to første kamper i gruppespillet i Brasil.

Mot ukrainerne hadde Mol og Sørum full kontroll i det første settet. Lagene fulgte hverandre til stillingen 7-7, men da sa nordmennene takk for følget – og vant settet 21-12.

Det andre settet så ikke ut til å bli av det nervepirrende slaget, men spenningen kom da Popov og Reznik utlignet til 12-12 etter å ha ligget fem poeng bak. Da fant den norske duoen fram superkreftene og dro nok en gang fra motstanderne. Bronsevinnerne fra OL i Paris i sommer vant til slutt settet 21-17.

I åpningskampen var den norske duoen i føringen gjennom hele det første settet og ledet 18-16, før de mistet overtaket og tapte 19-21. Det andre settet ble motsatt av det første. Nordmennene hang litt bakpå hele veien før avgjorde med 21-19 mot det 24 år gamle brødreparet. I det tredje settet var det ingen tvil. Da avgjorde Mol og Sørum med overlegne 15-8.

Den siste kampen i gruppespillet går fredag kveld.

Anders Mol og Christian Sørum vant den siste turneringen de var med i. Det skjedde i Hamburg i slutten av august.

Hendrik Mol og Mathias Berntsen er også med i gruppespillet i Brasil. Også dette paret står med to seire etter de to første kampene. Mot latviske Plavins og Fokerots ble det seier 2-1 (21-15, 32-34, 16-14), mens det George/André fra Brasil trakk seg midt i andre sett. Da ledet det norske laget 19-16 etter å ha tapt første sett 21-16. Det er så langt ikke kommet melding på hvorfor George/André trakk seg.

(©NTB)

Flere nyheter: