Menu
Norges ambassade i Beirut holder til i denne bygningen i sentrum av den libanesiske hovedstaden. Foto: Google Maps / NTB

Norges ambassade i Beirut evakuert etter bombetrussel

Norges ambassade i Beirut er evakuert etter en bombetrussel torsdag, opplyser Utenriksdepartementet. Det vurderes fortløpende om ambassaden skal stenges.

Av NTB | 17.10.2024 14:49:16

Krig og konflikter: – Vi kan bekrefte at bygget der blant annet den norske ambassaden i Beirut ligger, har mottatt en bombetrussel i dag. Det er et fåtall norske diplomater som nå er i Beirut, og alle ved ambassaden er i god behold, sier kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Simenstad i Utenriksdepartementet.

UD har ingen ytterligere opplysninger om omstendighetene rundt bombetrusselen nå.

Ifølge Reuters er også kontoret til TV-kanalen Al Jazeera i Beirut evakuert. NRK, som omtalte saken først, skriver at det ligger i samme bygning som den norske ambassaden.

– Krigshandlingene i Libanon gjør at sikkerhetssituasjonen er svært uforutsigbar og spent. Denne trusselen er nok et eksempel på det, sier Simenstad.

Ambassadøren ble igjen, med et fåtall norske diplomater. Den reduserte tilstedeværelsen betyr også at norske borgere har mindre mulighet til å få hjelp. I helga hadde rundt 80 norske borgere registrert at de befinner seg i Libanon.

Al Jazeera skriver at evakueringen skjer etter gjentatte trusler, og at bygningen huser to ambassader.

I helgen reduserte Utenriksdepartementet antall ansatte ved ambassaden etter at israelske bomber traff et område i nærheten. Enkelte av diplomatene reiste da ut av Libanon for en periode. UD vil av sikkerhetsårsaker ikke si noe om hvor mange norske og lokalt ansatte som var igjen ved ambassaden.

Departementet vurderer situasjonen fortløpende, og at det er satt i verk tiltak. Simenstad bekrefter at det er en fortløpende vurdering om man skal stenge ambassaden, men at den foreløpig holdes åpen.

Flere nyheter: