Menu
Røyk fra en eksplosjon sør i Libanon sett fra Israel torsdag. Det er uvisst om dette er fra angrepet mot et område utenfor byen Tyr. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Israelske angrep etterfulgte beskjed om evakuering i Libanon

Israelske flyangrep rammet torsdag det sørlige Libanon. Tidligere på dagen ba Israels militære beboere øst og sør i landet om å evakuere.

Av NTB | 17.10.2024 13:09:18

Krig og konflikter: Røyk steg ifølge AFPs TV-bilder opp etter et angrep ved byen Tyr sør i Libanon. Libanons offisielle nyhetsbyrå meldte at fiendtlige luftstyrker angrep mål i Al-Hawsh-området utenfor byen.

Tidligere torsdag advarte det israelske militæret (IDF) innbyggerne i Bekaadalen. Dersom de ikke forlater Tamnine-området i Bekaadalen, risikerer de å bli mål for israelske styrker, lød beskjeden.

– Dere befinner dere i nærheten av bygninger og andre interesser som tilhører Hizbollah, som er mål for israelske styrker i nær fremtid, opplyste talsperson Avichay Adraee på X.

Litt senere kom samme beskjed til innbyggere i området ved Saraain al-Tahta og Safri, også disse i Bekaadalen – og til folk ved Tyr sør i Libanon.

(©NTB)

Flere nyheter: