Menu
Marius Borg Høiby er foreløpig ferdig avhørt, bekrefter politiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Oslo-politiet: Avhørene av Marius Borg Høiby er avsluttet

Politiet sier de ikke har planlagt flere avhør av Marius Borg Høiby. De bekrefter også at han ikke erkjenner straffskyld for vold mot Juliane Snekkestad og Nora Haukland.

Av NTB | 17.10.2024 10:59:05

Kriminalitet og rettsvesen: – Politiet har over noen uker gjennomført flere avhør av Marius Borg Høiby. Avhørene er per nå avsluttet, men politiet utelukker ikke ytterligere avhør senere i etterforskningen, skriver politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, sa onsdag til TV 2 at hans klient har vært i totalt åtte avhør de siste ukene, og at han er ferdig avhørt.

Politiet har også gjennomført flere avhør av de fornærmede, i tillegg til flere vitneavhør.

– Det gjenstår fremdeles flere etterforskningsskritt i saken, skriver Kruszewski.

Siktelsen etter en hendelse i en leilighet på Frogner 4. august omfatter hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, samt ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse mot en ekskjæreste.

Forsvarer Bratlien sier til VG at Høiby er konfrontert med to tilfeller av potensielle brudd på besøksforbud.

– Han har forklart seg om disse, og det er ikke konstatert brudd. Jeg er ikke kjent med ytterligere tilfeller, sier advokaten.

– Saken ble etterforsket som ulovlig besittelse av løsøre og/eller besittelseskrenkelse. Denne saken er nå henlagt med begrunnelsen at intet straffbart forhold anses bevist. Fornærmede har blitt underrettet om avgjørelsen og har klageadgang, skriver politiadvokat Kruszewski.

NTB tok 11. oktober bilde av at scooteren fremdeles sto utenfor huset som Høiby bor i på Skaugum.

– Høiby har erkjent straffskyld for de delene av siktelsen som gjelder vold og skadeverk i tilknytning til hendelsen på Frogner 4. august 2024, men ikke i sakene med fornærmede Snekkestad og Haukland. I tillegg har han erkjent straffskyld for å ha fremsatt en drapstrussel mot en mann, skriver Kruszewski.

– Høiby har fremdeles besøksforbud mot den fornærmede kvinnen fra hendelsen 4. august på Frogner. Politiet har fått informasjon om nye potensielle brudd på besøksforbud og gjør løpende vurderinger av informasjonen vi har mottatt, skriver Kruszewski.

Høiby ble 7. august i år også anmeldt for brukstyveri av en scooter, men selve hendelsen skjedde i 2023.

(©NTB)

Flere nyheter: