Menu
Anamaria Baralt, niesen til Menendez-brødrenes far Jose, snakker på pressekonferansen onsdag. Søsteren til moren Kitty, 92 år gamle Joan Andersen VanderMolen, sitter rett til høyre i front. Foto: Damian Dovarganes / AP / NTB

Menendez-brødrenes storfamilie samlet seg – vil ha dem løslatt

Flere generasjoner av Menendez-familien – blant dem søsteren til moren – samlet seg i Los Angeles for å kreve brødrene løslatt.

Av NTB | 17.10.2024 10:49:34

Økonomi og næringsliv: Nær inngangen til rettslokalene der Erik og Lyle Menendez ble dømt til livsvarig fengsel for å ha drept foreldrene sine i 1989, samlet slekten deres seg til en pressekonferanse onsdag.

De sa at brødrene fortjener å være frie fordi de var blitt «brutalisert» og utsatt for seksuelle overgrep av faren, for så å bli svertet av amerikansk offentlighet, melder AP.

Familien hevdet også at jurymedlemmene som dømte brødrene til livstid uten prøveløslatelse i 1996, var del av et samfunn som den gang ikke var klar til å høre at gutter kunne bli voldtatt.

– Det ble klart at det de gjorde – selv om det var tragisk – var den desperate reaksjonen til to gutter som forsøkte å overleve farens ubeskrivelige ondskap, sa den 92 år gamle tanten deres.

Pressekonferansen onsdag var første gang at storfamilien – med mer enn 30 slektninger fra begge sider av familien – samlet seg siden brødrene ble dømt.

Mark Geragos, som er advokat for Menendez-brødrene, sier ifølge Hollywood Reporter at Netflix-serien har samlet publikum til kamp – selv om brødrene så vel som familien har rast mot den.

– Da serien til Ryan Murphy kom, var den en slik karikatur at reaksjonene skapte et fokus på saken, sa Geragos om den millionstrømmede serien, som nylig fikk følge av en dokumentar der Erik og Lyle lar seg intervju.

Joan Andersen VanderMolen, som er søsteren til Kitty Menendez, sa at storfamilien ikke visste om omfanget av overgrepene – og at hun hadde brukt årevis på å begripe det hele.

Det skjedde under to uker etter at statsadvokaten i Los Angeles offentliggjorde at man ville gjennomgå nye bevis i saken for å avgjøre om brødrene skal avtjene livstidsstraff. Blant annet er det snakk om et brev som Erik Menendez sendte fetteren sin åtte måneder før drapene, som underbygger at han ble misbrukt av faren.

(©NTB)

Flere nyheter: