Menu
Storbritannias utenriksminister David Lammy fotografert i Kew Gardens i London i september. Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB

Storbritannias utenriksminister på Kina-besøk

Den britiske utenriksministeren David Lammy kommer fredag på et to dager langt offisielt besøk til Kina, opplyser Kinas utenriksdepartement.

Av NTB | 17.10.2024 10:29:42

Krig og konflikter: Det er første gang en britisk minister besøker Kina siden Labour-leder Keir Starmer ble statsminister i juli.

Storbritannia har vært svært kritisk til utviklingen i Hongkong etter at Kina overtok makten i den tidligere britiske kolonien. Spesielt gjelder det behandlingen av prodemokratiske aktivister.

Britene er blant annet opptatt av situasjonen til Jimmy Lai, en forretningsmann og demokratiforkjemper som sitter fengslet. De har også reagert på Kinas store militærøvelse ved Taiwan i begynnelsen av uka.

Da Kinas utenriksdepartement kunngjorde besøket torsdag, ble det lagt vekt på at både Kina og Storbritannia er blant verdens viktigste økonomier, og at begge land er permanente medlemmer av FNs sikkerhetsråd.

– En stabil og langsiktig utvikling av det bilaterale forholdet er i tråd med interessene til begge land, sier departementets talskvinne Mao Ning.

(©NTB)

Flere nyheter: