Menu
Den nordiske storbanken Nordea opplevde et fall i netto renteinntekter på 1 prosent i tredje kvartal. Foto: Vidar Ruud / NTB

Høyere inntekter, men lavere renteinntekter i Nordea

Storbanken Nordea økte inntektene med 2 prosent i siste kvartal. Men netto renteinntekter var 1 prosent lavere enn i kvartalet før.

Av NTB | 17.10.2024 07:09:24

Økonomi og næringsliv: Det forklarer banken med lavere styringsrente i kvartalsrapporten som ble lagt fram torsdag.

Netto gebyr- og provisjonsinntekter fortsatte å fortsatte å vokse, med en økning på 4 prosent.

Samtidig økte kostnadene økte med 9 prosent, eksklusive en post på 32 millioner euro knyttet til forliket i en regulatorisk etterforskning i USA. Mer enn halvparten av denne økningen skyldtes høyere investeringer i vekst, teknologi og risikostyring. risikostyring. Driftsresultatet endte på 1,6 milliarder euro.

Utlånsveksten hos personkunder øker i Nordea, samtidig som sparing på konto og i fond er vesentlig høyere i tredje kvartal enn for ett år siden.

– Utlån til bolig økte med 2,1 prosent annualisert i tredje kvartal, med en vekst særlig mot slutten av perioden.

– Vi opplever god tilstrømming av kunder nå, og ser at flere kunder flytter mer av kundeforholdet sitt til oss, sier konserndirektør i Nordea, Snorre Storset.

Rett før kvartalsresultatet ble lagt fram varslet Nordea at det er blitt enighet om at Snorre Storset trer ut av konsernledelsen og ut av stillingen som leder av Asset & Wealth Management etter ni år i sjefsstolen.

Han blir erstattet av Martin Persson, som tar over jobben fra nyttår. Storset er ikke sitert i meldingen.

– Det har vært en sann glede å jobbe med Snorre, og jeg ønsker ham lykke til i fremtiden, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen.

(©NTB)

Flere nyheter: