LIVESENTER
Menu
Juliane Snekkestad og Marius Borg Høiby var et par fram til 2022. Her de under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker kirke i 2020. Foto: Lise Åserud / NTB

Høiby anklager Snekkestad for vold – men har ikke anmeldt ekskjæresten

Marius Borg Høiby har i politiavhør anklaget ekskjæresten Juliane Snekkestad for vold. Snekkestads bistandsadvokat avviser anklagene fullstendig.

Av NTB | 16.10.2024 14:39:20

Kriminalitet og rettsvesen: – Min klient avviser dette fullstendig. Det er informasjon som det er vanskelig for henne å ta innover seg, sier bistandsadvokat Petter Grødem til NTB.

Høiby er nå ferdig avhørt av politiet etter å ha vært i til sammen åtte avhør, opplyser hans forsvarer Øyvind Bratlien.

– Borg Høiby har forklart seg om tre turbulente forhold hvor han selvsagt tar sin del av ansvaret for at det var slik. Han har i avhørene forklart seg om mishandling i nære relasjoner fra minst en av de fornærmede damene, sier Bratlien til NTB.

NTB har spurt Bratlien om hvorfor de ikke har anmeldt forholdet.

– Vi forventer at det er likhet for loven og likhet mellom kjønn. Da har ikke politiet noe annet valg enn å ta det på største alvor og opprette sak, svarer han.

Grødem reagerer på at Bratlien går ut med voldsanklagene fra avhøret uten å ha anmeldt forholdet.

– Jeg synes det er en merkelig måte å gå fram på. Hvis de virkelig hadde ment det, hadde de kanskje anmeldt det selv, sier Grødem.

– Vi konstaterer at det er sagt noe om dette i avhør, men vi vet ikke hva det er ennå. Men hun er tydelig på at hun ikke har utsatt han for noen form for mishandling i nære relasjoner. Det blir å snu speilet fullstendig, sier bistandsadvokaten.

Tidligere onsdag uttalte Grødem at anklagene kom overraskende på ham og Snekkestad.

– Det er helt nytt for oss. Men hun kjenner ham og vet at han har for vane å snu disse anklagene andre veien, opplyser advokaten.

Nora Hauklands forsvarer, John Christian Elden, sier det er en underlig uttalelse som er egnet til å kaste mistanke over hans klient, men synes videre det er bra at saken får fremdrift etter at avhørene er avsluttet.

Advokaten til den fornærmede kvinnen fra voldshendelsen på Frogner sier også at anklagene ikke har noe med hennes klient å gjøre.

Høiby er også siktet for mishandling i nære relasjoner når det gjelder ekskjærestene Juliane Snekkestad og Nora Haukland. Han er også siktet for trusler mot en fjerde person.

Høiby har erkjent vold mot den fornærmede kvinnen etter voldshendelsen på Frogner i august og trusler mot en mann. Men han erkjenner ikke straffskyld i sakene der ekskjærestene Nora Haukland og Juliane Snekkestad er fornærmet.

Politiet kan onsdag ikke svare på om det foreligger en anmeldelse mot Snekkestad. Hennes advokat Petter Grødem kjenner ikke til at det foreligger. Høibys advokat Øyvind Bratlien har foreslått at politiet anmelder forholdet selv.

Utover dette vil ikke Grødem spekulere rundt hvilke vurderinger Bratlien og Høiby har gjort rundt dette. Grødem kjenner selv ikke til detaljene rundt anklagene mot Snekkestad fra Høiby.

Bratlien vil ikke svare på oppfølgingsspørsmål om anklagene, hva slags vold det skal være snakk om eller si konkret om Høiby har gått til anmeldelse.

Det er fire fornærmede i saken mot Høiby. Siktelsen etter en hendelse i en leilighet på Frogner 4. august omfatter hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, samt ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse mot en ekskjæreste.

Flere nyheter: