Menu
Tesla-gründer Elon Musk hopper på scenen under et valgkampmøte i Butler Farm i Pennsylvania lørdag 5. oktober. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Elon Musk er blitt en av Trumps viktigste bidragsytere

Elon Musk har gitt rundt 75 millioner dollar i støtte til Donald Trumps valgkamp i USAs vippestater. Det betyr at han spiller en vesentlig rolle i valgkampen.

Av NTB | 16.10.2024 11:39:25

Politikk: Beløpet tilsvarer over 800 millioner kroner. Pengene er gitt i løpet av en periode på tre måneder til America PAC – en gruppe som Musk selv har etablert. Gruppen har som mål å få velgere i amerikanske vippestater til å stemme på Trump.

PAC er en forkortelse for politiske handlingskomiteer. De spiller en vesentlig rolle i presidentvalget, blant annet ved at de leier inn personer som går fra dør til dør for å overtale velgere til å stemme på den ene eller andre kandidaten.

Musk, som er verdens rikeste mann og blant annet er kjent som Tesla-gründer og eier av den sosiale plattformen X, var America PACs eneste bidragsyter i den aktuelle perioden.

Trumps valgkamp er helt avhengig av midler fra slike grupper, og opplysningene avslører at Musk spiller en vesentlig rolle i opptakten til presidentvalget 5. november – et valg som er ventet å bli et svært tett oppgjør mellom republikaneren Trump og demokraten Kamala Harris.

Musk selv har oppgitt at han tidligere har stemt på Demokratenes presidentkandidater, inntil han i år har stått fram som Trump-tilhenger.

I juli ga han offisielt sin støtte til Trump, samme måned som han dukket opp på et valgkampmøte som Trump holdt i Pennsylvania.

America PAC har ikke villet kommentere opplysningene om Musks økonomiske bidrag, og Musk har ikke svart på en henvendelse fra Reuters.

Opplysningene om Musks økonomiske støtte kommer fra USAs føderale valgmyndigheter. I perioden fra juli til september brukte America PAC 72 millioner dollar på valgkampen. I tillegg viser oversikten at gruppen fortsatt hadde 4 millioner igjen på bok i slutten av september.

Nyhetsbyrået Reuters avslørte nylig at Musk i årevis har gitt penger til en konservativ politisk gruppe, lenge før han offentlig sto fram som Trump-tilhenger.

(©NTB)

Flere nyheter: