Menu
Prodemokratiske demonstranter holder fakler og flagg under en protest mot militærjuntaen i Myanmar i september. Foto: Anti-Junta Alliance Yangon / AP / NTB

Kina og Myanmar rangert nederst i verden på nettfrihet

Myanmar og Kina er verst i verden når det kommer til nettfrihet, men det meldes om nedgang også i en rekke andre land, ifølge en ny rapport.

Av NTB | 16.10.2024 11:29:08

Kriminalitet og rettsvesen: Den ytterligere forverringen i Myanmar, der militærjuntaen kuppet makten i 2021, markerer første gang på et tiår at noe land har ligget likt med Kina i den årlige Freedom of the Net-rapporten.

Rapporten fra Freedom House, en prodemokratisk forskningsgruppe finansiert av den amerikanske Kongressen, men som drives uavhengig, fant at nettfriheten falt for 14. år på rad globalt. Flere land ser en nedgang enn en økning, ifølge rapporten.

I Myanmar har juntaen slått hardt ned på dissens med systematisk sensur og overvåking av ytringer på nett. Kina har på sin side utviklet en omfattende «brannmur» ment for å utrydde innhold som utgjør en trussel mot det regjerende kommunistpartiet.

(©NTB)

Flere nyheter: