Menu
Karsten Warholm. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Warholm med siste skadenytt: – Jeg jobber med saken

Karsten Warholms hamstring er fortsatt ikke bra nok til at han drive med spesifikk sprinttrening uten at det bekymrer ham veldig foran VM-sesongen som venter.

Av NTB | 16.10.2024 06:51:24

Sport: Warholm var blant utøverne som var tilgjengelig for pressen da Norges Friidrettsforbund slapp kommende sesongs landslag i lokalene til Norges idrettsforbund på Ullevaal stadion tirsdag.

400-meterløperen fra Ulsteinvik sto over Diamond League-finalen i Brussel etter at han pådro seg en liten strekk i låret da han konkurrerte mot Armand Duplantis i en showduell i Zürich 5. september.

Det tvang Warholm til å droppe den planlagte starten på 400 meter hekk i Sveits.

I etterkant ble det tatt MR-bilder av det høyre beinet. De bildene viste også en annen skade.

«Bildene viste en såkalt tendinose i hamstringsfestet. Disse bildene ble tatt i Norge etter Zürich-stevnet da Warholm har hatt kjenninger på dette gjennom hele sesongen», het det i en pressemelding 10. september.

Beslutningen om å stå over DL-avslutningen i Brussel ble tatt av hensyn til kommende sesong.

– Jeg jobber med saken, men det er tidkrevende selv om mye også er bra. Men det er ikke alvorlig. Det er noe jeg er ganske trygg på at vi skal få kontroll på, sier Warholm til NTB.

– Kan du trene som normalt?

– Det er litt både og. Det er mange ting jeg kan gjøre som normalt, og den drøyeste utøvelsen er sprint som jeg ikke kan gjøre. Jeg kunne ha gjort det, men vil ikke bidra til at det skal bli verre. Det går fint på denne tiden av året, og VM i Tokyo går også sent på året neste sesong. Det er mange ting som spiller inn positivt også.

Warholm har uansett håp om at han starte med sprinttrening så fort som mulig selv om det er VM før i september 2025. Han forteller at han får god hjelp til å lege skaden av fysioterapeuter på Olympiatoppen.

– Hvorfor holdt du skaden hemmelig gjennom hele sesongen?

– Jeg liker ikke å føre noen bak lyset, og det er klart at det er tøft å stå i en slik situasjon. Jeg gikk for OL-gullet, og det var åpenbart ambisjonen min og det jeg trodde at jeg skulle få til. Og hvis du gjør det kan du ikke gi gutta en idé om at de skal opp mot en som er halvveis skadeskutt. Har du bestemt deg for å kjøre et løp må du kjøre det 100 prosent ut. Det var slik jeg tenkte. Men det er klart at det frister å unnskylde seg når det ikke går som du ønsker. Det skal jeg innrømme.

– Men da det ble som det ble i avslutningen av sesongen var det greit å si dem som det var.

– Jeg tror at det kan bli veldig bra, ikke minst det at vi kan se stadion uten at den er tom. Det var langt fra dårlig denne sesongen heller, men håpet er at jeg kan vise meg enda bedre fram neste år og levere skikkelig bra. Det er målet.

– Det er ikke dårlig å være nummer to i verden heller?

– Nei. Det er ikke det, det er bare en plass bak det som er ambisjonen. Jeg skal legge alle eggene i en kurv i håp om nå målet om gull i Tokyo.

Dimna-utøveren tok EM-gull på 400 meter hekk i Roma, før det ble sølv i OL bak erkerival Rai Benjamin.

– Så hva er status en drøy måned senere?

Det var nettopp i OL i Tokyo for tre år siden at han satte verdensrekord med sterke 45,94, som er en av de beste prestasjonene uansett løpsøvelse innen friidrett.

(©NTB)

Flere nyheter: