Menu
Nesten alle de originalmedvirkende fra «Verdiløse menn» er med når forestillingen skal ut på norgesturné i 2025. Unntaket er Hr. Smith, som spilles av Per Egil Aske. Foto: Det Nye Teaterkompaniet / Handout / NTB

Jokkes «mussikal» skal på norgesturné – med nesten hele originallaget, 17 år etter urpremieren

Den prisvinnende forestillingen «Verdiløse menn», skrevet av Christopher Nielsen og med broren Joachims sanger, skal ut på sin første norgesturné i 2025.

Av NTB | 15.10.2024 15:51:40

Kultur og underholdning: Oppsiktsvekkende nok samles nesten alle gutta – og jenta – fra originaloppsetningen igjen, 17 år etter urpremieren. Bare Finn Schau – som spilte Hr. Smith – har pensjonert seg.

Skuespillerne Jan Sælid, Gard B. Eidsvold, Kim Sørensen, Marte Engebrigtsen og Per Egil Aske skal i 2025 reise på sin første turné rundt i landet, til ti byer i tillegg til at stykket igjen settes opp på Chat Noir i Oslo.

Valentourettes – Petter Baarli, Peter Pogo og Runar «Kula» Johannessen – er fortsatt med på scenen og skal spille låtene til sin gamle bandleder Jokke. Regien er ved Anders T. Andersen.

«Verdiløse menn» hadde urpremiere på Torshovteatret i 2008 før den rykket opp på Nationaltheatrets hovedscene. «Mussikalen», som den gjerne ble kalt, innbrakte Christopher Nielsen både Heddapris og Ibsenpris – og er siden blitt satt opp flere ganger.

Det Nye Teaterkompaniet står bak turnéoppsetningen, som åpner med at Goggen sitter alene hjemme, er selskapssjuk og konstaterer at gamle kompiser har fått seg jobb eller dame. Kleggen er imidlertid ledig og dukker etter hvert opp med en sixpack med øl, med Knugern på slep, og med litt av en nyhet.

Joachim Nielsen ville fylt 60 år den 8. september i år. Han døde i 2000, 36 år gammel. Musikken hans lever videre, og Petter Pogo sa nylig til NTB:

– Teksten og musikken til Jokke er så sterk at den står seg bedre nå enn da det skjedde.

* 25. april: Sandnes, Sandnes Kulturhus

* 2. september: Moss, Parkteatret

* 6. september: Bodø, Stormen konserthus

* 10. september: Harstad, Harstad Kulturhus

* 12. september: Tromsø, Tromsø Kulturhus

* 18. september: Bergen, Forum Scene

* 24. september: Skien, Ibsenhuset

* 26. september: Drammen, Drammens Teater

* 10. oktober: Trondheim, Olavshallen

* 17. oktober: Hamar, Hamar Kulturhus

* Datoer i februar, mars og juni – Oslo, Chat Noir

(©NTB)

Flere nyheter: