Menu
Libanons statsminister Najib Mikati sier han har fått amerikanske løfter om at Israel skal trappe ned angrep i Beirut. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Libanons statsminister: USA har lovet nedtrapping av Beirut-angrep

Libanons statsminister Najib Mikati hevder han har fått amerikanske løfter om at Israel skal trappe ned angrepene mot Beirut.

Av NTB | 15.10.2024 15:21:26

Politikk: – Gjennom vår dialog med amerikanske myndigheter forrige uke, fikk vi en slags garanti for en redusering i angrep mot Beirut og de sørlige forstedene, sier Mikati i en uttalelse.

Han går ikke nærmere inn i detaljer om disse løftene, men sier at USA er «seriøse» når det gjelder å legge press på Israel.

Den libanesiske hovedstaden har vært mål for en rekke israelske angrep siden Israel trappet opp krigen mot den libanesiske militsen sent i september. Israelske medier har den siste tiden skrevet at USA har lagt press på Israel til å stanse angrepene i Beirut, noe israelske tjenestepersoner har avvist.

Det har imidlertid ikke vært noen nye angrep mot Beirut siden forrige uke.

I et intervju med den arabiske TV-kanalen Al Jazeera sier Mikati at hans regjering ønsker å få på plass en våpenhvile og velge en president i landet, en rolle som har stått ledig siden 2022.

Han vil også implementere resolusjon 1701 fra FNs sikkerhetsråd. Vedtaket fra 2006 ber Israel og Hizbollah om å få en slutt på den væpnede konflikten seg imellom.

(©NTB)

Flere nyheter: