Menu
Filip Ingebrigtsen (til venstre) og Henrik Ingebrigtsen etter 5000-meterkvalifiseringen under VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar på Khalifa International Stadium. Foto: Lise Åserud / NTB.

Henrik Ingebrigtsen slår følge med bror Filip ut av landslaget i friidrett

Verken Henrik (33) eller Filip Ingebrigtsen (31) får landslagsplass hos Norges Friidrettsforbund kommende sesong.

Av NTB | 15.10.2024 12:21:36

Sport: Både NRK og TV 2 erfarte mandag at både Filip og Henrik er ferdig på landslaget, men da var det ingen i forbundet som ville bekrefte opplysningene.

Mandag bekjentgjorde Filip (31) selv i en pressemelding at han ikke han ville være en del av kommende sesongs landslag.

En lang epoke i norsk friidrett er over når begge de to eldste av løperbrødrene fra Sandnes forlater landslaget. Henrik Ingebrigtsen slo gjennom som senior allerede med gullet på 1500 meter under EM i Helsingfors i 2012. Noen år senere kopierte Filip bragden i Amsterdam.

Henrik Ingebrigtsen har ikke konkurrert siden han var med i EM i Roma 8. juni. Der fortalte han at han hadde slitt med krystallsyke gjennom våren.

Filip Ingebrigtsen ble nylig norsk mester på 5 km gateløp, men kvalifiserte seg ikke til verken EM eller VM.

I pressemeldingen skrev Filip at det ikke er snakk om å legge opp som løper.

– Jeg er innstilt på å fortsette egen karriere, og har som mål å kvalifisere meg til mesterskap og stevner gjennom sesongen. Men jeg er også realist. Jeg har slitt med skader, og har ikke levert resultater som forsvarer en plass på landslaget. Derfor er det naturlig å dedikere mer tid til å hjelpe Jakob fremover, sa 31-åringen.

– Filip vil ta en mer formell trenerrolle for Jakob i forbindelse med stevner og mesterskap. I tillegg vil han bidra med veiledning overfor andre utøvere på landslaget. Jeg tror denne samarbeidsformen vil tjene Jakob og flere av de øvrige løperne, sa Tjørhom i pressemeldingen sendt ut fra Team Ingebrigtsen.

Yngstebror Jakob Ingebrigtsen (24) er naturlig nok med også i kommende sesongs landslag.

Verken Henrik eller Filip oppfyller uttakskriteriene til friidrettsforbundet. Begge har hatt utfordrende sesonger den siste tiden. Ikke minst har skadeproblemene til dels vært betydelige.

Toppidrettsansvarlig i NFIF Håvard Tjørhom bekreftet mandag at Filip skal jobbe tettere opp mot broren, slik han gjorde under OL i Paris i sommer.

(©NTB)

Flere nyheter: